Cel putin 29 de persoane au murit in SUA, majoritatea in accidente rutiere produse pe fondul viscolului care a paralizat intreaga Coasta de Est a Statelor Unite, lasand mii de locuitori fara electricitate si fiind anulate mii de zboruri, informeaza Sky News.

Washington si New York sunt cele mai afectate orase de furtuna de zapada "Snowzila". Nivelul de zapada a ajuns la 90 de centimetri, blocand zeci de mii de calatori. In Central Park, zapada a ajuns la peste 68 de centimetri, cel de-al doilea record inregistrat dupa cel din 1869 (recordul anterior al nivelului de zapada a fost atins in 2006).

Desi furtuna de zapada s-a oprit, autoritatile americane au solicitat cetatenilor sa nu circule pe strazile blocate de cantitatea de zapada acumulata. Patru persoane au murit in timp ce curatau zapada in Queens, Delaware si Staten Island si alte doua de hipotermie in Virginia.

Cele mai multe dintre victime au murit in accidente rutiere produse pe fondul conditiilor meteo nefavorabile. Printre victimele decedate se afla si un adolescent din Ohio care a murit dupa ce a fost lovit de un camion, in timp ce era la sanius. Un barbat in varsta de 56 de ani, din Pennsylvania, a murit dupa ce a ramas prins in interiorul masinii in care se afla, din cauza unei masini de dezapezire care i-a blocat teava de esapament, scrie MEDIAFAX.

Rafalele de vant au ajuns pana la 120 de kilometri pe ora, iar nivelul de zapada cel mai mare a fost inregistrat in Harpers Ferry, West Virginia (101 centimetri).

In Carolina, aproximativ 50.000 de locuitori au ramas fara curent electric duminica, iar alti 20.000 inca nu au acces la electricitate in New Jersey.

Aeroporturile Reagan si Dulles din zona Washington DC au ramas inchise duminica si zborurile au fost limitate la regiunea New Yorkului. Peste 3.500 de zboruri au fost anulate duminica, iar peste 800 luni, potrivit flightaware.com.

Serviciile de transport public in Washington nu au fost disponibile duminica, dar restrictiile asupra anumitor curse terestre au fost ridicate luni.

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgenta, impreuna cu alti zece guvernatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.