Starea de urgenta de pe teritoriul Frantei va fi prelungita "atat cat va fi necesar", a declarat, vineri, premierul Manuel Valls pentru BBC, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

"Atat timp cat amenintarea este prezenta, trebuie sa ne folosim de toate mijloacele", a declarat el pentru BBC.

Premierul Frantei a precizat ca starea de urgenta ar trebui sa ramana in vigoare pana cand tara sa "va reusi sa scape de Daesh (n.r. denumirea in limba araba a organizatiei Stat Islamic), scrie MEDIAFAX.

Pana in prezent, Executivul evoca doar "posibilitatea" prelungirii starii de urgenta. "In mod evident, nu trebuie eliminata aceasta posbilitate in functie de gravitatea amenintarii, si va trebui sa se actioneze intr-un mod foarte responsabil", declara Valls in decembrie.

Starea de urgenta, decretata pe intreg teritoriul Frantei in urma atacurilor teroriste din noaptea de 13 spre 14 noiembrie care au avut loc la Paris, ar trebui sa ramana in vigoare pana pe data de 26 februarie, in conformitate cu termenele fixate in prezent de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.