Cancelarul german Angela Merkel a incercat, miercuri, sa calmeze tensiunea existenta in coalitia sa de guvernare privind gestionarea crizei refugiatilor la nivel national si a criticat intentia autoritatilor de la Viena de a limita numarul de solicitanti de azil care ajung in Austria, relateaza DPA.

Intr-o declaratie facuta inainte de a se intalni cu liderii Partidului Crestin-Democrat (CDU) si cu aliatii din Uniunea Crestin-Sociala (CSU), Merkel a spus ca atat ea cat si criticii ei au convenit asupra faptului ca este nevoie de o serie de pasi pentru a asigura "o scadere insemnata si durabila" a numarului de refugiati care patrund in Germania.

Partidul CSU si liderul acestuia, premierul Bavariei Horst Seehofer, au manifestat opozitie fata de perspectiva lui Merkel privind acordarea de azil, cerandu-i acesteia sa nu mai refuze sa limiteze numarul de refugiati care intra in Germania si sa impuna restrictii de acces pentru cei care patrund pe la granita cu Austria.

In discutiile cu liderii CSU, Merkel a criticat decizia Austriei de a limita numarul de refugiati anul acesta la 37.500 , spunand ca acest lucru ar complica negocierile cu Turcia, potrivit oficialilor din cadrul partidului.

Inaintea acestor dezbateri, Merkel si-a exprimat din nou intentia de a gasi o solutie internationala pentru a reduce fluxul de imigranti care se indreapta spre Europa. Ea a spus ca discutiile cu Turcia din data de 29 ianuarie, cand va avea loc conferinta internationala a donatorilor din Orientul Mijlociu, si summitul din februarie al Uniunii Europene ar trebui sa ofere oportunitati de schitare a unei solutii.

Liderii CSU si-au intensificat criticile impotriva lui Merkel in urma agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, care s-au adaugat la tensiunile existente in Germania privind acceptarea unui numar mare de refugiati, scrie MEDIAFAX.

Thomas Kreuzer, sef al CSU in Parlamentul Bavariei, i-a spus cancelarului, miercuri, ca masurile nationale care au in vedere diminuarea fluxului de refugiati "nu pot fi eliminate".

Citeste si:
Angela Merkel, prima reacție despre invazia Rusiei în Ucraina
Angela Merkel, prima reacție...

In contexul in care landul Bavaria a devenit primul stat in care refugiatii patrund in Germania, CSU i-a cerut lui Merkel sa limiteze numarul de solicitanti de azil de anul acesta la 200.000. Numarul refugiatilor care au ajuns pe teritoriul german anul trecut a depasit un milion.

Austria a anuntat, miercuri, ca va limita numarul solicitantilor de azil la 37.500 de imigranti anual, de la 90.000, cat s-au inregistrat in 2015, pentru urmatorii patru ani. Planul de limitare a imigrantilor din tara a fost convenit miercuri intre Guvernul national si autoritatile regionale si locale. Astfel, Austria urmeaza sa primeasca aproximativ 130.000 de solicitanti in urmatorii patru ani, pe langa cei inregistrati din 2015.

"Nu putem accepta toti solicitantii de azil in Austria", a declarat cancelarul austriac Werner Faymann, miercuri, dupa un summit national in Viena pe tema migratiei. "Am stabilit acest numar ca un punct de reper ... Vom vedea ce se va intampla cand se va ajunge la aceasta limita", a indicat Faymann.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.