Austria a anuntat miercuri ca va limita numarul solicitantilor de azil la 37.500 de imigranti anual, de la 90.000 cat s-au inregistrat in 2015, pentru urmatorii patru ani.

Planul de limitare a imigrantilor din tara a fost convenit miercuri intre guvernul national si autoritatile regionale si locale. Astfel, Austria urmeaza sa primeasca aproximativ 130.000 de solicitanti in urmatorii patru ani, pe langa cei inregistrati din 2015, scrie The Local.

"Nu putem accepta toti solicitantii de azil in Austria", a declarat cancelarul austriac Werner Faymann, miercuri, dupa un summit national in Viena pe tema migratiei. "Am stabilit acest numar ca un punct de reper ... Vom vedea ce se va intampla cand se va ajunge la aceasta limita", a indicat Faymann.

Numarul de solicitanti de azil stabilit pentru urmatorii patru ani reprezinta 1,5% din populatia Austriei de 8,5 milioane de locuitori si este "o solutie de urgenta" care trebuie sa reprezinte "un apel la trezire pentru UE", a adaugat cancelarul austriac. Liderii regionali si nationali au discutat, de asemenea, si despre consolidarea controalelor la frontierele statutului, accelerarea procesului de deportare a imigrantilor neeligibili, precum si impunerea de masuri care sa impiedice familiile celor stabiliti deja in Austria sa mai vina in tara.

Anul trecut, circa 90.000 de solicitanti de azil au fost inregistrati in Austria, ceea ce inseamna ca, in baza planului de limitare a imigrantilor din tara, numarul acestora va scadea de aproape trei ori in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.