Un ordin guvernamental de intrerupere a relatiilor comerciale cu regiunea ucraineana Crimeea, anexata de Rusia, a intrat in vigoare luni, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.
Activisti civici - multi din cadrul comunitatii tatarilor din Crimeea - care blocau incepand de la sfarsitul lui septembrie traficul rutier intre peninsula si restul Ucrainei au anuntat ca unii dintre ei se vor intoarce acasa, iar altii vor ramane sa monitorizeze respectarea acestei noi politici.

Decizia de a intrerupe relatiile comerciale a fost adoptata de Kiev pe 16 decembrie. Crimeea a fost afectata de pene semnificative de curent, dupa ce persoane necunoscute au sabotat pe 21 noiembrie stalpi din reteaua de alimentare din regiune. Alimentarea cu energie electrica a fost restabilita in urma unor eforturi depuse in comun de catre Moscova si Kiev, insa sabotarile au continuat pe 30 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.