Taiwanezii votau sambata intr-un scrutin in urma caruia ar urma sa fie aleasa prima presedinta a acestei insule, relateaza DPA in pagina electronica.

Tsai Ing-wen, in varsta de 59 de ani, conduce detasat in intentiile de vot potrivit tuturor sondajelor, in principal din cauza nemultumirii fata de cele doua mandate ale presedintelui in exercitiu Ma Ying-jeou.

Tsai, presedinta Partidului Democrat Progresist (DPP) il infrunta pe Eric Chu, candidatul din partea Partidului Nationalist (KMT) al lui Ma.

Principalele teme ale campaniei au fost sistemul de pensii aproape falimentar, securitatea alimentara, preturile mari de pe piata imobiliara, o economie stagnanta si o societate imbatranita, cu o natalitate slaba. Insa relatiile cu China continentala divizeaza cel mai mult principalele doua partide. KMT se pronunta pentru legaturi mai stranse, in timp ce DPP sustine independenta. James Soong de la Partidul Poporului in primul rand (Qinmindang) este al treilea candidat la functia de presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.