Cel putin 14 persoane au murit si alte 27 au fost ranite, dupa ce un autocar turistic s-a rasturnat, vineri dimineata, in drum spre o statiune montana din centrul Japoniei, informeaza agentia AP.

Autocarul a virat pe banda opusa de circulatie in apropiere de orasul turistic Karuizawa, din prefectura Nagano, a intrat intr-un parapet si a aluncat in jos pe o distanta de trei metri, dupa care s-a oprit in niste copaci, au precizat reprezentanti ai serviciul de pompieri si managementului dezastrelor.

La bordul autocarului se aflau 41 de persoane, inclusiv cei doi soferi, cand s-a produs accidentul. Cei doi soferi se afla printre cei decedati. Pe carosabil nu exista zapada sau polei, sustin oficialii japonezi. Ranitii au fost transportati la spitalele din apropiere. Majoritatea au rani la nivelul capului, gatului si pieptului, au precizat medicii.

Autocarul a cazut de pe autostrada pe o distanta de trei metri dupa care a aterizat pe o parte, potrivit presei japoneze.

Accidentul de vineri este ultimul dintr-o serie de accidente inregistrate pe autostrada in care au fost implicate autocare turistice, accidente produse, in opinia expertilor, din cauza conditiilor de munca ale soferilor care conduc pe distante lungi. In unele cazuri, soferii au adormit in timp ce conduceau. Un accident rutier in care a fost implicat un autocar turistic ce se indrepta pe autostrada spre Disneyland in 2012, accident soldat cu moartea a sapte pasageri, a impus implementarea unor masuri privind consolidarea nivelului de siguranta al soferilor, dar accidentele au continuat sa se produca.

Secretarul-sef al Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, a declarat ca Ministerul Transporturilor japonez a stabilit o echipa de experti care sa investigheze cauzele accidentului, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa investigam cauza accidentului pentru ca altele similare sa nu se mai produca", a declarat Yoshihide Suga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.