Fostul presedinte israelian Shimon Peres, in varsta de 92 de ani, a fost spitalizat de urgenta joi dimineata si supus unei cateterizari cardiace, in urma unui atac de cord, relateaza Jerusalem Post in editia electronica.

Peres a fost transportat de urgenta la Centrul medical Sheba de la Tel Hashomer, dupa ce a suferit un atac de cord "minor", potrivit medicului sau personal. El a fost preluat de paramedici si transportat la spital dupa ce a avut dureri in piept, in cursul diminetii.

Potrivit purtatorului de cuvant al lui Peres, fostul presedinte israelian a fost supus unei cateterizari cardiace si se afla in stare buna, fiind constient pe parcursul procedurii.

Ayelet Frish, fost consultant de comunicare al lui Peres, a declarat ca fostul presedinte "s-a trezit dimineata cu palpitatii si cu o senzatie de constrictie toracica". Frish a precizat ca paramedicii chemati la fata locului i-au facut o electrocardiograma si au decis sa-l transporte la spital.

Shimon Peres a fost de doua ori prim-ministru, iar in perioada 2007-2014 a detinut functia de presedinte al Israelului, scrie MEDIAFAX.

Peres a castigat Premiul Nobel pentru Pace in 1994, pentru rolul sau in semnarea acordului de pace de la Oslo cu palestinienii, din 1993. El a impartit premiul cu premierul israelian Yitzhak Rabin, care ulterior a fost asasinat, si cu liderul palestinian Yasser Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.