Un cetatean canadian a fost eliberat de talibani in Afganistan, dupa ce a fost tinut prizonier de gruparea extremista inca din 2010, a anuntat Ministerul de Externe canadian, citat de site-ul postului Deutsche Welle.

Ministrul canadian de Externe, Stephane Dion, a anuntat, luni, ca un cetatean canadian, Colin Rutherford, a fost eliberat de talibani, dupa cinci ani de captivitate.

Oficialul canadian nu a precizat informatii legate de operatiunea de eliberare a lui Rutherford, recunoscand contributiile aduse de Qatar in acest caz. Talibanii au anuntat capturarea lui Rutherford in 2011, cu toate ca unele informatii sugereaza ca acesta a fost luat prizonier inca din 2010.

Desi talibanii l-au acuzat pe Rutherford de spionaj, motiv pentru care a fost capturat, ministrul canadian de Externe a precizat ca barbatul era doar turist, scrie MEDIAFAX.

Intr-o inregistrare video realizata de grupul extremist in 2011, Rutherford, care avea 26 de ani cand a fost capturat, declara ca se afla in Afganistan pentru a vizita monumente istorice.

In noiembrie 2008, jurnalista Melissa Fung, tot cetatean canadian, a fost eliberata de talibani in urma unui schimb de prioznieri, dupa cum sustine ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.