Fortele americane stationate in Coreea de Sud au fost plasate luni sub cel mai inalt de alerta, in cazul oricarei provocari din partea Coreei de Nord, in urma testului nuclear efectuat de Coreea de Nord saptamana trecuta, relateaza Reuters in pagina electronica.

Comandantul comandamentelor ONU/ Fortelor comune/Fortelor americane in Coreea (USFK) Curtis Scaparrotti este cel care a dat acest ordin, in cursul unei vizite la baza aeriana de la Osan, operata in comun de catre Statele Unite si Coreea de Sud, a anuntat un oficial din cadrul USFK, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, Seulul a anuntat luni ca negociatorul-sef sud-coreean in dosarul nuclear urmeaza sa se intalneasca miercuri cu omologii sai american si japonez, iar joi cu emisarul chinez in domeniul nuclear.

Ministerul sud-coreean de Externe a precizat, intr-un comunicat, ca in cadrul intalnirii dintre rerezentantii Coreei de Sud, Statelor Unite si Japoniei urmeaza sa fie discutate diverse optiuni de raspuns fata de testul nuclear anuntat de Phenian miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.