Armata americana a trimis duminica un bombardier cu raza lunga de actiune B-52 sa survoleze Peninsula Coreeana, in replica la testul nuclear anuntat saptamana aceasta de Coreea de Nord, relateaza agentia DPA in pagina online.

Bombardierul a zburat la altitudine mica deasupra orasului sud-coreean Osan, in ceea ce armata a precizat ca a fost o demonstratie de forta.

Ulterior, bombardierul de tip B-52 s-a intors la baza sa din insula americana Guam, situata in Oceanul Pacific. "Aceasta a fost o demonstratie a angajamentului puternic al SUA fata de aliatii nostri din Coreea de Sud, din Japonia si fata de apararea teritoriului american", a declarat amiralul Harry Harris Jr, comandantul fortelor din cadrul Comandamentului Pacific al SUA.

"Testul nuclear al Coreei de Nord este o incalcare flagranta a obligatiilor sale internationale. Fortele militare ale SUA din regiunea Indo-Asia-Pacific vor continua sa coopereze cu partenerii si aliatii nostri regionali pentru a mentine stabilitatea si securitatea".

Phenianul a anuntat miercuri ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, un tip de arma mai puternic decat cele pe care le-a testat anterior, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.