Un adjunct al liderului gruparii Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, fost comandant al trupelor lui Saddam Hussein, a fost ucis intr-un raid al fortelor aeriene irakiene, in orasul Barwana, situat la est de Haditha, a anuntat sambata armata irakiana, citata de CNN.

Assi Ali Mohammed Nasser al-Obeidi era un important comandant militar al gruparii teroriste Stat Islamic in vestul Irakului si estul Siriei, a precizat Comandamentul comun de operatiuni din Irak.

Obeidi a fost comandant de brigada in fortele speciale din cadrul Garzilor Republicane ale fostului dictator irakian Saddam Hussein, fiind detinut la inchisoarea americana Camp Bucca si la Abu Ghraib, de unde a reusit sa evadeze, a declarat un purtator de cuvant al Comandamentului comun de operatiuni irakian, colonelul Mohammed Ibrahim.

Coalitia condusa de Statele Unite a anuntat la sfarsitul lui decembrie ca mai multi comandanti din cadrul gruparii jihadiste Stat Islamic au fost ucisi recent. Unul dintre liderii ucisi avea legaturi cu organizatorul atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, a precizat un purtator de cuvant al coalitiei.

Colonelul Steve Warren a afirmat ca zece lideri ai Statului Islamic care actionau in Irak si Siria, "inclusiv organizatori ai unor atacuri externe", care planuiau sa atace tinte occidentale, au fost ucisi in raidurile aeriene, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.