17 de persoane, intre care si copii, au fost ranite sambata intr-o explozie produsa la o cafenea din centrul Chisinaului, fiind transportate cu arsuri si intoxicatii la spital, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Administratorii cafenelei din centrul Chisinaului in care s-a produs sambata o explozie soldata cu 17 raniti au fost retinuti, in acest caz fiind deschis un dosar penal, relateaza Jurnal de Chisinau in editia online.

Administratorii cafenelei "La Soacra", sot si sotie, sunt cercetati in calitate de suspecti si au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore.

Procuratura municipiului Chisinau a deschis doua dosare penale pentru incalcarea regulilor de protectie a muncii si vatamarea grava din imprudenta a integritatii corporale a persoanelor sau pierderea de catre acestea a capacitatii de munca.

Un incendiu a izbucnit la o cafenea cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri", a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.

Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrati din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii. Serviciul pentru Situatii Exceptionale a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, Petru Cravet, a declarat pentru IPN ca a fost solicitat ajutorul mai multor institutii pentru internarea persoanelor afectate.

"La institutia noastra a fost spitalizata o femeie in varsta de 35 de ani in stare critica, cu arsuri ale cailor respiratorii, care se afla in sectia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transporate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii si Institutul Mamei si Copilului", a mentionat Petru Cravet.

Citeste si:
Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în ultimele...
Peste 50 de alerte false cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.