Trei turisti straini au fost raniti in atacul comis vineri seara la un hotel de lux din statiunea egipteana Hurghada, anunta autoritatile egiptene, precizand ca toti atacatorii au fost impuscati mortal, informeaza Euronews.

"Toti atacatorii au fost impuscati mortal; unul avea o vesta exploziva, care a fost dezamorsata", a declarat un oficial din cadrul Ministeruilui egiptean de Interne.

Trei turisti straini - doi germani si un danez - au fost raniti in atac, fiind transportati la spitale locale. Conform presei, cel putin unul dintre raniti este un turist suedez, scrie MEDIAFAX.

Atacul a avut loc la Hotelul "Bella Vista" din Hurghada, statiune situata pe litoralul Marii Rosii. "Trei turisti occidentali au fost raniti in atac, fiind transferati la Spitalul Nil din Hurghada", a declarat Khaled Megahed, purtatorul de cuvant al Ministerului egiptean al Sanatatii, citat de publicatia Ahram.

Potrivit postului Al Arabiya, teroristii au venit pe mare si au deschis focul, intampinand rezistenta din partea agentilor de paza si politiei.

Martori au declarat ca agresorii aveau drapele ale retelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteana a organizatiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turisti israelieni, in Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborarea unui avion de pasageri rus, in nordul Egiptului, in octombrie 2015, incident soldat cu 224 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.