Statul american Alabama a intentat o actiune judiciara impotriva Administratiei Barack Obama pentru a contesta planul de primire a unor refugiati sirieni, informeaza presa americana.

Guvernatorul statului Alabama, Robert Bentley, a argumentat ca Administratia federala incalca Legea refugiatilor, in vigoare din anul 1980. Legea prevede ca Administratia federala trebuie sa se consulte cu autoritatile statale in privinta distribuirii refugiatilor.

Guvernoratul din Alabama sustine ca nu a fost consultat in privind acceptarii unor refugiati sirieni, informeaza postul tv WHNT.

Pe 15 noiembrie, guvernaorul Robert Bentley a anuntat ca statul Alabama nu va primi refugiati sirieni, invocand ratiuni de securitate, scrie MEDIAFAX.

Si guvernatorii statelor Michigan, Texas, Arkansas, Indiana, Louisiana, Mississippi au semnalat ca nu intentioneaza sa participe la planul Administratiei Barack Obama de distribuire a 10.000 de refugiati sirieni in urmatorii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.