Avioane americane de spionaj au decolat de la o baza americana situata in sudul Japoniei, la o zi dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, relateaza AP in pagina electronica.

Cel putin trei avioane au decolat joi de la baza aeriana Kadena, situata pe Insula japoneza Okinawa.

Era neclar care era misiunea aeronavelor, insa ele ar putea incerca sa stabileasca ce fel de dispozitiv nuclear a detonat Coreea de Nord. Unul dintre avioanele vazute decoland, un RC-135S, colecteaza date optice si electronice de la tinte balistice. Aeronava este folosita in cadrul verificarii conformarii fata de un tratat privind armamentul si dezvoltarii Apararii americane strategice si antiracheta.

Un purtator de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat miercuri pentru presa, la Washinfton, ca "Statele Unite vor colecta probe suplimentare" si vor coopera indeaproape cu alte tari din regiune pentru a afla mai multe despre testul nord-coreean


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.