Sistemul UE privind distribuirea refugiatilor in statele membre pe baza cotelor obligatorii pune in pericol suveranitatea si identitatea nationala a Ungariei, acuza ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de MTI.

"Suveranitatea si identitatea nationala ale Ungariei sunt in pericol din cauza cotelor impuse de Uniunea Europeana pentru distribuirea refugiatilor", a spus Sandor Pinter.

"Suntem acuzati ca nu am dat dovada de solidaritate. Dar solidaritatea noastra este exemplara: am trimis unitati de politie pentru a ajuta Slovenia, Macedonia si Serbia, am exprimat solidaritate cu tarile care vor protejarea frontierelor", a adaugat ministrul ungar de Interne.

Guvernul de la Budapesta, condus de premierul de dreapta Viktor Orban, a luat masuri dure pentru a opri intrarea pe teritoriul Ungariei a imigrantilor extracomunitari, scrie MEDIAFAX.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata. Dupa atentatele comise la Paris in noiembrie, Polonia a semnalat ca nu va mai primi refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.