Coreea de Nord anunta ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, un anunt-surpriza care complica eforturi deja dificile in vederea stoparii activitatilor Phenianului de a se dota cu un arsenal nuclear, relateaza The Associated Press in pagina electronica.

Anuntul a fost facut de televiziunea de stat. O bomba nucleara este, in general, mai puternica decat o bomba nucleara.

Oficiali sud-coreeni au anuntat ca au detectat, anterior, un "cutremur artificial" in apropierea principalei instalatii nucleare nord-coreene. Potrivit Reuters - care precizeaza ca este vorba despre testarea unui dispozitiv nuclear miniaturizat cu hidrogen - seismul a avut magnitudinea de 5,1.

Acest test nuclear este al patrulea pe care il efectueaza Coreea de Nord, o tara izolata, careia Statele Unite si ONU i-au impus sanctiuni din cauza programelor sale de rachete si nucleare.

Coreea de Nord depune de mult timp eforturi sa se doteze cu un arsenal de ogive nucleare care sa poata fi montate intr-o racheta capabila sa atinga America continentala, scrie MEDIAFAX. Potrivit unor experti, Phenianul ar detine deja cateva bombe nucleare rudimentare. Dar se crede ca nu ar fi reusit sa le miniaturizeze.

Testarea unei bombe cu hidrogen va conduce aproape sigur la noi presiuni prin impunerea unor noi sanctiuni ONU.


Sursa video: YouTube/ News Online


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.