Volcan de Fuego din Guatemala a erupt, iar materii incandescente si coloane de cenusa vulcanica au fost proiectate in atmosfera pana la 7.000 de metri altitudine fata de nivelul marii, relateaza AP in pagina online.

Nicio evacuare nu a fost dispusa in urma acestei activitati vulcanice, care a avut loc in noaptea de duminica spre luni. Insa autoritatile au indemnat comunitatile din zona sa ramana vigilente, scrie MEDIAFAX.

Agentia gutaemaleza de vulcanologie a anuntat ca muntele produce, "in mod constant, zgomote asemanatoare celor scoase de o locomotiva de tren, dar si explozii puternice", care au zguduit acoperisuri si geamuri pe o raza de 30 de kilometri.

Potrivit unui purtator de cuvant al Agentiei pentru interventie la dezastre, David de Leon, materie vulcanica a cazut in cel putin opt localitati din apropiere.

Vulcanul de Foc - care a erupt de 13 ori anul trecut - este situat in partea central-sudica a Guatemalei si se ridica la 3.763 de metri deasupra nivelului marii.

Sursa video: YouTube/ NOTIMINUTO NOTICIAS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.