13 persoane au murit si peste 90 au fost ranite in ultimele doua zile in Turcia, dupa ce mai multe autobuze de pasageri au fost implicate in accidente rutiere pe autostrada din cauza poleiului de pe carosabil, relateaza cotidianul Hurriyet, in editia electronica.

Sase persoane au fost ucise si 24 au fost ranite, marti, dupa ce doua autobuze de pasageri s-au ciocnit din cauza ghetii de pe carosabil in provincia turca Konya, situata in regiunea Anatolia Centrala.

Accidentul a avut loc in jur de ora locala 03.45, pe autostrada care leaga districtul Eregli din provincia Konya de orasul Adana, cand soferul unui autobuz a pierdut controlul volanului si a ajuns pe sensul opus, rupand parapetii si lovind un alt autobuz, care nu a putut frana. Potrivit informatiilor, ambii soferi au pierdut controlul vehiculelor din cauza ghetii de pe carosabil. Persoanele ranite au fost transportate la spitalele din apropiere, iar soseaua a fost inchisa traficului rutier.

In cursul zile de luni, alte sapte persoane au fost ucise si 72 au fost ranite, dupa ce trei autobuze pline cu pasageri au fost implicate in accidente rutiere pe autostrada care leaga Ankara de provincia Kirsehir, scrie MEDIAFAX.

Primul accident a avut loc dupa ce un sofer de autobuz a pierdut controlul vehiculului si s-a rasturnat in cursul diminetii, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Sase pasageri au decedat la fata locului si 23 de pasageri raniti au fost transportati la spital, unul dintre ei murind ulterior din cauza ranilor.

Mai tarziu in aceeasi zi, alte doua autobuze cu pasageri s-au ciocnit pe aceeasi autostrada, ranind in total 50 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.