Presedintia Statelor Unite a indemnat Iranul si Arabia Saudita sa depaseasca tensiunile si sa coopereze in continuare pentru solutionarea conflictului din Siria.

"Exprimam speranta ca Arabia Saudita si Iranul vor continua sa colaboreze", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe, citat de Associated Press.

"In mod evident, este in interesul ambelor tari sa fie identificata o solutie politica la conflictul din Siria", a insistat reprezentantul Presedintiei Statelor Unite.

Iranul si Arabia Saudita participa la eforturile internationale pentru solutionarea conflictului din Siria, scrie MEDIAFAX.

In urma cu cateva ore, secretarul de Stat american, John Kerry, a indemnat Iranul si Arabia Saudita sa aiba atitudini de retinere si sa diminueze tensiunile. "John Kerry a indemnat Iranul si Arabia Saudita sa dea dovada de calm si sa adopte masuri pentru diminuarea tensiunilor", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat american.

John Kerry a discutat luni cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, si cu omologul sau saudit, Adel Al-Jubeir.

Tensiunile dintre Teheran si Riyad s-au amplificat in ultimele zile dupa ce Arabia Saudita a executat un cleric siit, Nimr al-Nimr, acuzat de terorism. In replica, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat Arabia Saudita ca risca "razbunarea divina". Protestele violente izbucnite la ambasada saudita din Teheran au generat retragerea personalului diplomatic saudit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.