Aproximativ 43 de milioane de persoane au avut anul trecut loc de munca in cea mai mare economie a Europei, in urcare cu 0,8% fata de anul precedent. Astfel, 2015 a devenit al 12-lea an de crestere consecutiva, potrivit datelor Biroului Federal de Statistica, citate de Reuters.

De asemenea, tot mai multe persoane care locuiau deja in Germania si-au gasit slujbe, beneficiind de imbunatatirea situatiei economiei.

Potrivit statisticii germane, numarul de angajati a crescut in urma intrarii pe piata muncii de persoane provenite din estul Europei, inclusiv Romania, Bulgaria si Croatia, dar si din tarile lovite puternic de criza, precum Grecia, Portugalia si Spania.

Rata somajului s-a situat in cea mai mare parte a anului trecut aproape de minimul istoric, iar in luna noiembrie se afla la 6,3%, scrie MEDIAFAX.

Croatii pot lucra fara restrictii in Germania incepand din luna iulie, in timp ce pentru romani si bulgari acestea au fost ridicate in totalitate in 2014. Germania a inregistrat anul trecut un numar record de imigranti (din afara UE), de 1,09 milioane, potrivit presei locale.

Multi dintre acestia nu si-au gasit inca un loc de munca, iar o corelatie intre acestia si numarul de persoane angajate este foarte redusa, a afirmat un oficial al statisticii germane.