Aviatia franceza a distrus o instalatie in care se fabricau obuze artizanale, aflata sub controlul gruparii Statul Islamic (SI), in Siria, a anuntat Ministerul francez al Apararii, relateaza AFP in pagina electronica.

Raidul aerian a fost efectuat in noaptea de sambata spre duminica de catre "patru avioane (de tip) Rafale echipate cu rachete (de tip) Scalp" care "au actionat impreuna cu avioane din cadrul coalitiei" asupra instalatiei, situate la cativa zeci de kilometri est de orasul Alep, a precizat ministerul intr-un comunicat.

"Obiectivul vizat a fost distrus", potrivit ministerului. "Acest raid a slabit capacitatile logistice si militare ale Daech (acronimul arab al SI) in apropierea unor zone de lupta", adauga aceeasi sursa, scrie MEDIAFAX.

Rachete de croaziera de tip Scalp permit tiruri de la o distanta mai mare decat largarea unor bombe si au o precizie mai mare. Pe 15 decembrie aviatia franceza a utilizat acest tip de rachete pentru prima data de la inceputul angajarii sale impotriva SI - in septembrie 2014 in Irak si in septembrie 2015 in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.