Germania trebuie sa limiteze numarul de imigranti in tara, intrucat are o capacitate maxima de acceptare a 200.000 de solicitanti de azil pe an, a sustinut, duminica, Horst Seehofer, premierul landului Bavaria, intr-un interviu acordat ziarului german Bild, citat de agentia de presa AFP.

"In Germania, sosirea a 100.000 pana la maximum 200.000 de solicitanti de azil nu va crea probleme tarii", a specificat Seehofer, liderul Partidului Uniunea Crestin-Sociala (CSU), partenerul de coalitie al Partidului Crestin-Democrat (CDU) al lui Merkel, intr-un interviu acordat ziarului german Bild. In conditiile in care, in Germania, au fost depuse circa 1,1 milioane de solicitari de azil, propunerea lui Seehofer ar insemna ca tara sa accepte in 2016 mai putin de o cincime dintre imigranti fata de anul precedent.

"Limitarea numarului de imigranti trebuie sa constituie principalul obiectiv pe 2016 (al Germaniei)", a pledat Seehofer inainte de conferinta anuala a CSU din aceasta saptamana, sustinuta in statiunea montana Wildbad Kreuth din muntii Bavariei.

"Aceasta limita de 200.000 de imigranti este acceptabila si, acest caz, procesul de integrare a acestora ar decurge mult mai bine. Pentru mine, ce e peste aceasta limita inseamna un exces", avertizand ca in 2016 ar putea sosi 1,5 milioane de imigranti in cazul in care nu sunt luate masuri corespunzatoare pentru limitarea numarului acestora.

Merkel a refuzat pana in prezent sa stabileasca o limita in privinta numarului de imigranti. Iar cu ocazia noului an s-a adresat cetatenilor germani, afirmand ca fluxul de imigranti din tara "este o oportunitate pentru ziua de maine", scrie MEDIAFAX.

In Germania au fost depuse circa 1,1 milioane de solicitari de azil in 2015, de cinci ori mai mult ca in 2014, a transmis presa germana in cursul acestei saptamani. Bavaria este una dintre cele mai afectate regiuni din Germania de criza imigrantilor, aflandu-se in sudul tarii pe unde intra cei mai multi extracomunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.