Cel putin 15 persoane au murit si alte 22 au fost ranite, duminica, dupa ce cinci kamikaze au atacat o baza militara situata la nord de capitala irakiana Bagdad, au declarat surse ale securitatii citate de agentia de presa Reuters, atac revendicat ulterior de reteaua terorista Stat Islamic.

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestica in baza militara Speicher, o fosta baza militara americana situata in afara orasului sunnit Tikrit. Ceilalti trei atacatori s-au detonat la intrarea in sectiunea unde se antreneaza politistii irakieni, au precizat surse din politie si armata.

Organizatia terorista Stat Islamic (SI), care controleaza arii vaste din nordul si vestul Irakului, a revendicat atacul de duminica printr-un mesaj postat online si distribuit de militantii acesteia. "Antrenori pentru armata respinsa", se arata in mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgentii sunniti pentru a-i descrie pe musulmanii siiti.

Baza militara Speicher a devenit o tinta a violentei gruparii SI fata de majoritatea siita din Irak, dupa ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucisi de militantii SI la jumatatea lui 2014, in timp ce gruparea se extindea catre frontiera cu Siria, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, fortele irakiene au recucerit orasul Ramadi, care se afla sub controlul militantilor SI din mai 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.