Rusia a suspendat, incepand de la 1 ianuarie, regimul de calatorii fara vize pentru cetatenii turci, in cadrul masurilor adoptate dupa ce armata turca a doborat un bombardier rus, in noiembrie, informeaza site-ul agentiei Itar-Tass.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, anuntase aceasta decizie din 27 noiembrie 2015, masura fiind luata de Administratia Vladimir Putin dupa doborarea bombardierului rus. "Conducerea Rusiei a luat decizia de a suspenda regimul fara vize de calatorie in relatia cu Turcia. Decizia va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016", afirma Lavrov, exprimand preocupari in legatura cu riscul atacurilor teroriste in Turcia. "Decizia are legatura directa cu securitatea Rusiei si a cetatenilor rusi", a subliniat Lavrov.

Masura aplicata de Rusia intervine pe fondul tensiunilor declansate dupa ce armata turca a doborat, pe 24 noiembrie, un avion militar rus, la frontiera siriano-turca, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.