Vladimir Putin a ordonat sa fie infiintate sedii operationale, in cadrul luptei impotriva terorismului in mai multe zone de coasta, a anuntat sambata Kremlinul, citat de agentia de stat RIA Novosti, relateaza Reuters online.

Cinci unitati antiteroriste urmeaza sa fie infiintate la Kaspiisk, pe malul Marii Caspice, la Murmansk, in nord-vestul Rusiei, dar si la Petropavlovsk-Kamceatki si Iujno-Sahalinsk pe coasta rusa de est, potrivit agentiei Interfax.

Putin a dispus desfasurarea unei operatiuni similare la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene pe care Moscova a anexat-o in 2014. Ordinul vizeaza "crearea unor sedii operationale, in zone maritime, in vederea organizarii planificarii utilizarii fortelor si mijloacelor unor operatiuni antiteroriste si contrateroriste", se arata in decretul publicat pe site-ul rus pentru informatii juridice, in care sunt enumerate cele cinci localitati, potrivit Sputnik.

Moscova a creat in septembrie, impreuna cu Iranul, Irakul si Siria, un centru comun de informatii, la Bagdad, in vederea coordonarii eforturilor impotriva gruparii extremiste Statul Islamic (SI).

Fortele aerospatiale ruse au efectuat peste 4.200 de misiuni in cele aproape trei luni de la inceputul misiunii ruse in Siria, pe 30 septembrie, la solicitarea presedintelui sirian Bashar al-Assad afirma Moscova. Peste 1.000 de tinte SI au fost atacate in ultima saptamana, potrivit Ministerului rus al Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.