O cisterna de gaz a luat foc joi, declansand o explozie la o statie de alimentare cu gaz din Nigeria, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce asteptau la rand pentru a-si umple buteliile inainte de Craciun, relateaza Associated Press in pagina online.
Dezastrul a avut loc la Nnewi, o comunitate predominant crestina din sud-estul Nigeriei. Un martor, Emeka Peters, a declarat ca incendiul a izbucnit in momentul in care un camion-cisterna, care tocmai adusese gaz la statia de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fara a mai astepta sa treaca perioada recomandata de racire.

"Flacarile au explodat ca o bomba si intreaga statie s-a umplut de fum negru si dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucatarie", a precizat Peters. "Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe asteptasera toata ziua la rand pentru a-si umple buteliile", a adaugat acesta. Martorul a mai spus ca incendiul a durat cateva ore. Inainte ca pompierii sa reuseasca sa stinga flacarile, un reporter Associated Press a numarat peste 100 de trupuri arse. Peters a afirmat ca majoritatea cadavrelor si cei cativa raniti au fost transportati la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe din Nnewi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.