Un refugiat din Senegal, care a ajuns cu barca din Maroc in Spania in 2007, a castigat 400.000 de euro la extragerea speciala de Craciun a loteriei spaniole (El Gordo), relateaza BBC News Online.

Ngagne a declarat pentru presa spaniola ca el si sotia nu aveau nici cinci euro pe zi pentru a supravietui, scrie MEDIAFAX.

Barbatul de 35 de ani si sotia sa au fost salvati in timpul calatoriei cu barca in 2007 si dusi pe insula Tenerife. In prezent locuiesc in Roquetas de Mar, pe coasta de sud a Spaniei.

"Erau 65 de oameni in barca aceea", a declarat el pentru ziarul La Voz de Almeria. "Vreau sa multumesc spaniolilor si Guvernului spaniol pentru ca m-au salvat cand eram pe mare", a adaugat el.

Ngagne a mai povestit ca de curand si-a pierdut locul de munca la serele din apropierea orasului Almeria, unde culegea legume.

Un alt imigrant din oras a castigat o parte din premiul cel mare, un marocan de 18 ani pe nume Imanes Naamane, care s-a mutat in Spania cand avea patru ani. "Vom putea face multe lucruri, tot ce vrem. Inainte, aveam probleme mari", a declarat el pentru La Voz de Almeria.

Roquetas de Mar are o rata a somajului de peste 30%, mai mare decat media nationala de 21%, si se bazeaza pe turism si agricultura.

Spre deosebire de alte loterii, la El Gordo nu exista un singur premiu mare, castigurile fiind impartite de mii de persoane. Numarul castigator - 79140 - a aparut anul acesta pe 1.600 de bilete din Roquetas de Mar, ai caror detinatori vor imparti premiul cel mare de 640 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.