Rusia va analiza posibilitatea adoptarii unor masuri simetrice contra Statelor Unite, dupa decizia "neprietenoasa" de extindere a sanctiunilor, anunta Kremlinul, avertizand ca atitudinea Washingtonului are un impact "devastator" asupra relatiilor bilaterale.

"Sanctiunile impuse marti de Statele Unite reprezinta continuarea atitudinii neprietenoase fata de Rusia, o atitudine care are un impact devastator asupra relatiilor bilaterale", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

"In mod evident, pe baza principiului reciprocitatii, partea rusa va analiza deciziile luate de Statele Unite si va lua in considerare posibilitatea introducerii unor masuri de retorsiune", a adaugat Peskov, citat de agentia TASS.

Reprezentantul Presedintiei Rusiei a exprimat regret ca, "in pofida necesitatii dezvoltarii cooperarii", Washingtonul continua "politici contrare". Administratia Barack Obama a decis impunerea de sanctiuni pentru inca 34 de indivizi si entitati, din Rusia si Ucraina, in cadrul eforturilor de a exercita presiuni asupra Moscovei pentru ingerintele in criza ucraineana. "Masurile luate astazi sustin angajamentul Statelor Unite de a cauta o solutie diplomatica la conflictul din Ucraina prin mentinerea sanctiunilor impotriva Rusiei", a comunicat Departamentul american al Trezoreriei.

Washingtonul subliniaza ca va mentine sanctiunile pana cand Rusia va implementa deplin angajamentele asumate in cadrul Acordului de la Minsk. "Cerem inclusiv returnarea atributiilor Ucrainei pentru controlul asupra frontierei estice cu Rusia", precizeaza comunicatul. Cele 14 persoane sau entitati vizate de sanctiuni sunt din Ucraina si Rusia, inclusiv doi membri ai fostei Administratii Viktor Ianukovici. "Pe lista sunt inclusiv 14 indivizi si entitati implicati in evitarea actualului regim de sanctiuni. (...) De asemenea, sunt separatisti care prezinta riscuri pentru securitatea si stabilitatea Ucrainei", precizeaza Departamentul Trezoreriei. Conflictul separatist din sud-estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat cu cel putin 9.000 de morti. Moscova este acuzata ca ofera sustinere insurgentilor prorusi din regiunile separatiste ucrainene Donetk si Lugansk, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.