Donald Trump, unul dintre favoritii in cursa pentru a reprezenta Partidul Republican in scrutinul prezidential din SUA, a folosit expresii extrem de vulgare la adresa lui Hillary Clinton, principala sa adversara din tabara democrata.

In cursul unui discurs rostit in fata a circa 7.500 de simpatizanti, politicianul republican, care s-a remarcat printr-o serie de comentarii controversate si limbaj plastic, a comentat intarzierea lui Hillary Clinton, dupa o pauza publicitara, la o dezbatere televizata desfasurata sambata, sugerand ca aceasta fusese la grupul sanitar.

"Ma uitam la dezbatere si disparuse. Stiu unde a fost. Este dezgustator. Nici macar nu vreau sa vorbesc despre asta. Nu, este prea dezgustator", a comentat Trump, potrivit CNN.

In acelasi discurs, Trump a facut un alt comentariu extrem de vulgar referitor la sansele lui Hillary Clinton de a castiga scrutinul prezidential din Statele Unite, subliniind ca ea nu castiga niciodata. "Chiar si intr-o cursa cu Barack Obama, ea a fost invinsa. Nu stiu care dintre ei era mai rau. Nu stiu cum ar putea fi mai rau? Ea era favorita in 2008, era favorita sa castige in scrutinul intern, dar si-a luat-o, vreau sa spun ca a pierdut", a spus Trump, folosind un cuvant foarte vulgar, scrie MEDIAFAX.

Echipa democrata a denuntat limbajul "degradant" folosit de politicianul republican. "Nu ii raspundem lui Trump, dar oricine intelege umilinta pe care acest limbaj degradant o provoaca pentru toate femeile ar trebui sa raspunda", a declarat Jennifer Palmieri, purtatorul de cuvant al echipei de campanie a lui Hillary Clinton.

Numerosi analisti au denuntat comentariile ofensatoare si sexiste ale lui Donald Trump, noteaza cotidianul The Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.