Rusia si Franta intentioneaza sa isi intensifice schimburile de informatii militare privind operatiunile pe care le desfasoara impotriva retelei Stat Islamic in Siria, a anuntat, la Moscova, ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, relateaza Le Figaro.
"Am convenit sa intensificam schimburile din domeniul informatii militare, atat in ceea ce priveste billantul raidurilor noastre, cat si localizarea" gruparilor teroriste, a declarat Jean-Yves Le Drian, dupa ce s-a intalnit cu ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu.

Instabilitatea din Siria a determinat emigrarea a zeci de mii de cetateni sirieni care s-au indreptat spre Europa pentru a solicita azil, determinand o criza a migratiei fara precedent pe continentul european.


Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.