Vicepremierul Silvan Shalom, un veteran in cadrul Partidului Likud (dreapta, la putere) al premierului Benjamin Netanyahu, a demisionat duminica, in urma unor acuzatii potrivit carora a hartuit sexual mai multe femei in timpul carierei sale, relateaza Reuters in pagina electronica.

Decizia lui Shalom, ministru de Interne si, anterior, ministru de Externe, nu ar urma sa afecteze stabilitatea Guvernului Netanyahu, potrivit unor analisti.

Presa israeliana a scris in ultima perioada ca mai multe femei s-au plans de faptul ca Shalom le-a hartuit. Procurorul general israelian a cerut duminica politiei sa ancheteze aceste acuzatii.

"Am decis sa demisionez din functia de ministru si din Knesset (Parlamentul israelian)", a anuntat Shalom intr-un comunicat, declarandu-se ingrijorat de faptul ca aceste ultime evenimente ar putea sa-i afecteze familia.

Shalom nu este primul oficial israelian de rang inalt nevoit sa demisioneze intr-un scandal de hartuire sexuala, scrie MEDIAFAX.

Fostul presedinte israelian Moshe Katsav a demisionat in 2007, iar ulterior a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat ca a violat in doua randuri o asistenta, pe cand era ministru, la sfarsitul anilor '90, si ca a agresat sexual alte doua femei care lucrau pentru el pe cand era presedinte al Israelului. Katsav a negat orice infractiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.