Turcia a decis sa retraga efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistentele Statelor Unite, admitand ca exista probleme de comunicare pe aceasta tema cu Administratia de la Bagdad.

"Recunoscand preocuparile Irakului si in conformitate cu indeplinirea sarcinilor de combatere a retelei teroriste Stat Islamic, Turcia continua retragerea efectivelor militare din provicia Niniveh", a transmis Ministerul turc de Externe.

Armata turca a retras luni un detasament trimis in zona Bashiqa, situata in apropiere de Mosul, oras aflat sub controlul retelei teroriste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Retragerea in continuare a efectivelor este rezultatul presiunilor exercitate de presedintele SUA, Barack Obama, care a indemnat Turcia sa atenueze tensiunile cu Irakul.

Turcia a trimis pe 4 decembrie 150 de militari, tancuri si sisteme de artilerie in nordul Irakului, in cadrul misiunii de antrenare a militiilor tribale care lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic (SI) in apropiere de orasul Mosul. Bagdadul a cerut retragerea imediata a trupelor turce din nordul Irakului, denuntand o "incursiune" si o incalcare a suveranitatii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.