Samir Kuntar, un lider al miscarii siite Hezbollah si fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum si alte opt persoane au murit intr-un raid aerian atribuit Israelului efectuat in cursul noptii la periferia orasului sirian Damasc, relateaza site-ul Ynetnews.com.

Potrivit postului Al-Manar, apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, doua avioane de vanatoare israeliene au patruns in cursul noptii de sambata spre duminica in spatiul aerian sirian si au lansat patru rachete spre o cladire de sase etaje din zona Jaramana, o suburbie situata la sud-est de Damasc. Cladirea s-a prabusit in urma atacului, provocand moartea a noua persoane care se aflau in interior, scrie MEDIAFAX.

Miscarea siita libaneza Hezbollah a anuntat, duminica dimineata, ca printre victime se numara Samir Kuntar, un druz in varsta de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, in anul 1979, intr-un atac terorist soldat cu cinci morti in Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizatiei siite Hezbollah. Kuntar a fost detinut in Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat in anul 2008, intr-un schimb de prizonieri cu miscarea Hezbollah, in schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev si Ehud Goldwasser.

"Sambata seara, avioane sioniste au atacat un bloc de locuiinte din Jaramana, la periferia Damascului. Fratele nostru, mujahedinul Samir Kuntar, a fost martirizat, impreuna cu numerosi cetateni sirieni"
, a comunicat organizatia islamista Hezbollah.

Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit in bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.