Rusia detine rachete care pot distruge orice element antibalistic instalat de Statele Unite, avertizeaza generalul rus Serghei Karakaiev, seful Fortelor strategice ruse, referindu-se la sistemele antiracheta montate de NATO in Romania si Polonia.
"Evaluarile specialistilor arata ca sistemele antiracheta americane aflate in curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unitati strategice ruse", a declarat Serghei Karakaiev, citat de agentii de stiri ruse.

Oficialul militar a dat asigurari ca pe teritoriul Rusiei exista sisteme moderne de rachete balistice ale caror pozitii nu sunt cunoscute de "inamici", scrie MEDIAFAX. "Exista sisteme de rachete pe teritoriul Rusiei - din regiunea centrala Tver pana in Irkutk, Siberia - care sunt ascunse de atacurile inamice", a subliniat Karakaiev.

"De aceea, Rusia nu intentioneaza sa monteze rachete strategice inregiunea Arctica; nu sunt necesare", a explicat seful Fortelor strategice ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.