Un avion Bundeswehr a efectuat in noaptea de marti spre miercuri o prima misiune in cadrul coalitiei impotriva gruparii Statul Islamic (SI), constand in aprovizionarea cu carburat in zbor a unor avioane de razboi, a declarat armata germana pentru AFP.

Avionul de aprovizionare de tip A310 MRT a furnizat carburant, in doua randuri, unor avioane de razboi - in aer -, dupa care a revenit, dupa miezul noptii, la baza militara de la Incirlik, in sudul Turciei, a declarat un purtator de cuvant al Bundeswehr.

In total, misiunea a durat cinci ore, a spus el, fara sa precizeze nationalitatea sau nationalitatile acestor avioane de vanatoare, scrie MEDIAFAX.

Deputatii germani au autorizat la inceputul lui decembrie mobilizarea a pana la 1.200 de militari, unei fregate si a sase avioane care sa participe la operatiuni militare internationale impotriva SI, intr-un gest de sustinere a Frantei, dupa atacurile de la Paris. Este vorba despre cea mai mare misiune a Bundeswehr in strainatate.

Primii militari germani au decolat joia trecuta de pe baza germana de la Jagel (nord), urmati de doua avioane de tip Tornado care urmau sa fie pozitionate in Turcia cu scopul de a efectua misiuni de recunoastere in spatiul aerian al teritoriului aflat sub controlul organizatiei jihadiste.

Avionul de aprovizionare de tip A310 MRT a fost trimis in aceeasi zi, de la baza din Koln-Wahn (vest), la baza de la Incirlik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.