Cel putin 50.000 de malaysieni ii simpatizeaza pe militantii Statului Islamic (SI), potrivit unui oficial de rang inalt, care a avertizat ca o amenintare a radicalizarii in aceasta tara nu poate fi ignorata, relateaza DPA in pagina electronica.

Ministrul Transporturilor Liow Tiong Lai a declarat ca acest numar are la baza estimari din domeniul informatiilor.

"Daca doar un procent dintre acesti simpatizanti se radicalizeaza si daca ataca orice parte a Malaysiei, vom avea probleme", a declarat Liow sambata, la Kuala Lumpur, in cadrul unei conferinte pe tema securitatii nationale si amenintarii SI.

Aproximativ 100 de malaysieni au plecat in Siria si Irak sa lupte alaturi de jihadisti, potrivit politiei. O unitate insarcinata cu lupta impotriva terorismului in cadrul politiei a trimis peste 24 de simpatizanti SI in fata justitiei, scrie MEDIAFAX.

Politia a arestat la inceputul saptamanii trecute un student in varsta de 19 ani, la intoarcerea din Siria, unde este suspectat ca a participat la actiuni teroriste. Suspectul s-ar fi alaturat unei celule teroriste Al-Qaida, in Siria, la jumatatea lui 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.