Directorul general al aeroporturilor din Paris, Augustin de Romanet, a anuntat ca "aproape 70 de legitimatii" de agenti, din totalul de 85.000 care lucreaza in zonele cele mai securizate de la Roissy si Orly, au fost retrase in urma atentatelor de la 13 noiembrie, in special pentru "radicalizare".

"In ceea ce priveste societatea ADP (Aeroports de Paris), suntem scutiti de aceste fenomene de radicalizare sau de agenti cu fisa S (dosar de securitate-n.r.). In schimb, mai multor agenti le-au fost retrase legitimatiile pentru comportament ingrijorator", a declarat Romanet in cadrul unei emisiuni, transmite AFP in pagina online.

ADP gestioneaza aeroporturile pariziene Orly si Roissy Charles-de-Gaulle si foloseste "mai multe societati subcontractante" - care lucreaza pentru companiile aeriene si se ocupa de bagaje, alimentarea avioanelor sau interventii pe piste. "Pentru a lucra in zona rezervata - avem 85.000 de persoane in zona rezervata - este necesara o legitimatie rosie si pentru aceasta ete nevoie de o ancheta a politiei, iar daca esti la o societate care verifica bagajele, sunt necesare trei controale de la politie", a mentionat el.

"Aproape 70 de legitimatii rosii au fost retrase de la atentate, in special pentru fenomene de radicalizare", a anuntat Romanet.

Persoana care ramane fara legitimatie rosie poate fi concediata daca societatea are doar posturi in zona rezervata, sau poate fi mutata in zona publica, scrie MEDIAFAX.

Legitimatia rosie este livrata de obicei pentru trei ani, "dar in prezent autoritatile prefectorale verifica toate legitimatiile, indiferent cand au fost atribuite", a precizat el.

O persoana care detine legitimatie rosie "primeste instruire, inclusiv obligatia de a detecta comportamentele anormale si de a-si supraveghea colegii de lucru", a subliniat Romanet.

El a mai spus ca, dupa 13 noiembrie, efectivele militare "au crescut cu 50% la Charles-de-Gaulle si 50% la Orly. Am restabilit controalele de identitate pentru toate persoanele care parasesc Franta, inclusiv pentru zborurile Schengen". "Am avut o scadere a traficului cu 7-8% in raport cu estimarile noastre, si cum prevedeam o crestere de 3% a traficului, inseamna ca acesta a scazut cu 5% in raport cu anul precedent", a conchis Augustin de Romanet.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.