Bulgaria si-a inchis duminica aglomeratul punct de trecere de la frontiera cu Turcia, iar 14 functionari vamali au fost retinuti in cadrul unei operatiuni anticoruptie, a anuntat procurorul-sef Sotir Tatarov, relateaza AFP in pagina electronica.

"Toti agentii vamali din tura de (duminica) dimineata, care controleaza intrarile in Bulgaria prin (postul de frontiera) Kapitan Andreevo, au fost retinuti in cadrul unei anchete impotriva contrabandei", a declarat Tatarov pentru postul public de radio BNR.

"Ne cerem scuze calatorilor" pentru inchiderea frontierei, a declarat el, adaugand ca traficul dinspre Bulgaria spre Turcia nu a fost intrerupt. Kapitan Andreevo este cel mai mare si cel mai aglomerat post de frontiera din Balcani si totodata un important punct de trecere pe ruta dintre Europa si Orientul Mijlociu. Potrivit BNR, o coloana ce atingea 12 kilometri lungime de camioane, care asteptau sa intre pe teritoriul bulgar, s-a format de partea turca a frontierei.

Agentia bulgara pentru securitatea statului (DANS) a efectuat aproximativ 100 de perchezitii in cinci orase din apropierea frontierei, a precizat Tatarov, fara sa ofere alte detalii despre scopul acestei operatiuni.

Potrivit postului de radio, ancheta vizeaza o importanta retea de contrabanda cu tigarete.

Bulgaria, prin pozitia sa la frontiera externa a Uniunii Europene (UE), reprezinta un punct major pe ruta traficantilor de bunuri si persoane.

Migranti sunt, de asemenea, depistati atat la Kapitan Andreevo, cat si in alte posturi de frontiera bulgare, prin care incearca sa intre in Europa, ascunsi la bordul unor camioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.