Al treilea kamikaze care a participat pe 13 noiembrie la asaltul de la Bataclan, la Paris, facea parte dintr-un grup de tineri originari din estul Frantei care au plecat in Siria la sfarsitul lui 2013, potrivit unei surse judiciare, relateaza Reuters online.

Sursa citata, care nu a oferit informatii suplimentare, confirma astfel o informatie publicata de Le Parisien-Aujourd'hui en France. Potrivit cotidianului, care citeaza surse concordante, tanarul facea parte dintr-un grup de "tineri radicalizati" care a plecat in Siria, in decembrie 2013, din cartierul Meinau de la Strasbourg (Bas-Rhin).

Cand au revenit in Franta, in primavara lui 2014, sapte dintre acesti tineri au fost arestati si incarcerati, dupa ce au fost supravegheati timp de o luna de catre serviciile de informatii. "Ultimul a murit la Bataclan", a declarat pentru Le Parisien o sursa apropiata dosarului.

Ceilalti doi atacatori de la Bataclan, sala pariziana de spectacole in care au fost ucise 90 de persoane, au fost identificati rapid, dupa aceste atacuri, soldate cu 130 de morti, revendicate de catre Statul Islamic (SI).

Toti cei trei atacatori de la Bataclan au murit. Doi s-au detonat, iar al treilea a fost ucis de politisti
, scrie MEDIAFAX

Primul, Ismaël Omar Mostefaï, avea 29 de ani. Nascut la Courcouronnes (Essonne), el a fost condamnat in opt randuri, in perioada 2004-2010, fara sa fie incarcerat vreodata. In 2010 pe numele sau a fost intocmita o fisa S - pentru radicalizare -, dar nu a fost implicat in filiere jihadiste.

Al doilea, Samy Animour, in varsta de 28 de ani, era originar din Drancy (Seine-Saint-Denis). El a fost inculpat pe 19 octombrie 2012 pentru asociere in grup terorist in legatura cu un plan esuat de a pleca in Yemen. El a fost plasat, la vremea respectiva, sub control judiciar, dar a "disparut" in toamna lui 2013 si a reusit sa se duca in Siria.

Pe numele sau a fost emis, la 29 octombrie 2013, un mandat international de arestare - mandat prelungit pe 20 octombrie 2015, dupa ce a incalcat conditiile controlului judiciar cu mai bine de o luna inainte. El urma sa fie judecat in ianuarie la Paris.

Citeste si:
VIDEO Joe Biden, mesaj la 20 de ani de la atentatele din 11...
VIDEO Joe Biden, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.