Relatiile Ungariei cu Romania sunt marcate de "provocari majore", atingand cel mai scazut nivel in timpul disputelor cu Guvernul fostului premier Victor Ponta, afirma ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, precizand insa ca statul roman ramane un important partener pentru schimburi comerciale.

"Relatiile bilaterale cu Romania sunt marcate de provocari majore", a declarat Szijjarto, potrivit MTI, in cursul audierii in cadrul Comisiei pentru Coeziune Natioinala a Parlamentului Ungariei.

"Relatiile cu Romania au atins cel mai scazut nivel", a subliniat seful diplomatiei ungare, afirmand ca fostul premier Victor Ponta "a lansat multe atacuri" la adresa Ungariei.

"Insa Romania continua sa fie un important partener pentru schimburi comerciale", a subliniat Peter Szijjarto.

Romania si Ungaria au avut acum cateva luni dispute puternice pe tema masurilor dure luate de Guvernul Viktor Orban pentru limitarea imigratiei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.