Un submarin rusesc echipat cu rachete de croaziera a patruns in estul Mediteranei si se afla in apropiere de coastele Siriei, a declarat marti o sursa citata Interfax, relateaza Reuters in pagina electronica.

Submarinul este echipat cu rachete similare celor folosite de catre navele de razboi din cadrul flotilei ruse de la Caspica impotriva unor tinte ale Statului islamic (SI), a declarat sursa citata de agentia rusa.

Pe de alta parte, potrivit Russia Today (RT), care citeaza declaratia oficialului de la Ministerul rus al Apararii pentru Interfax, este vorba despre un submarin "avansat" Rostov-pe-Don, din clasa Kilo, echipat cu rachete de tip Kalibr.

Potrivit unor informatii, acelasi submarin ar fi vizat, la jumatatea lui noiembrie, tinte SI in orasul sirian Rakka, bastionul gruparii jihadiste. Aceste informatii nu au fost nici confirmate si nici infirmate de catre Ministerul rus al Apararii.

Rusia a lansat rachete de tip Kalibr impotriva unor tinte SI de la bordul unor nave de razboi trimise pe Marea Capica, la inceputul lui octombrie. Alte 18 rachete au fost lansate de pe nave ruse razboi si la sfarsitul lui noiembrie, potrivit RT.

Submarinul Rostov-pe-Don (B-237) - "Improved Kilo" in terminologia NATO - este primul model de a treia generatie de submarine din clasa Varsavianka (Project 636).

Submersibilul, alimentat cu diesel si invizibil pe radar, ar fi cel mai "tacut" din lume. El dispune de o gama larga de echipamente de lupta, iar talia mica il face manevrabil in ape mai putin adanci, scrie MEDIAFAX.

Submarinul este inarmat cu torpile de 533 de milimetri si rachete de croaziera apa-sol de tip Kalibr-PL (modificate pentru a fi folosite de pe submarine). Submersibilul cantareste 400 de tone, atinge o viteza maxima de 20 de noduri si poate cobori pana la 300 metri adancime. El are un echipaj de 52 de oameni si are o autonomie de 45 de zile. NATO a catalogat acest tip de submarin drept o "gaura neagra", din cauza capacitatii de a ramane nedectat, noteaza RT.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.