Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a criticat Arabia Saudita pentru sustinerea acordata fundamentalistilor religiosi musulmani, pe fondul temerilor privind finantarea unor moschei islamiste din Europa, informeaza EUObserver.

"Avem nevoie de Arabia Saudita pentru solutinarea conflictelor regionale", a declarat Sigmar Gabriel, presedintele Partidului Social-Democrat german (SPD).

"Insa, in acelasi timp, trebuie sa remediem niste lucruri din trecut. Arabia Saudita finanteaza moschei wahhabite din intreaga lume. In Germania, multi islamisti periculosi vin din aceste comunitati", a spus Gabriel.

In replica, ambasada Arabiei Saudite la Berlin a dat asigurari ca Riyadul este interesat de contracararea islamului radical, scrie MEDIAFAX. "La fel ca Germania, suntem parte a coalitiei contra retelei teroriste Stat Islamic si luptam cu toate fortele contra terorismului", a dat asigurari reprezentanta diplomatica saudita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.