Turcia si-a exprimat indignarea fata de imagini, publicate de presa turca, in care apare un militar rus ce pare sa aiba asupra sa un lansator de rachete, in timp ce nava la bordul careia se afla traversa Stramtoarea Bosfor, relateaza BBC News online.

Ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu a denuntat incidentul drept o "provocare". Presa turca a publicat imagini in care un rus tine un lansator de rachete pe umar in timp ce se afla pe punte, scrie MEDIAFAX.

Relatiile ruso-turce s-au deteriorat semnificativ dupa ce Ankara a doborat un avion rusesc de razboi despre care a afirmat ca a intrat in spatiul aerian turc. De asemenea, un pilot rus a fost ucis, ceea ce a determinat Kremlinul sa reactioneze cu furie si sa impuna sanctiuni economice.

In imaginile publicate de presa turca apare un militar rus, la bordul navei Caesar Kunikov, cu baza la Sevastopol, in timp ce traverseaza Stramtoarea Bosfor.

"Etalarea ostentativa a unei rachete de catre un militar rus, la bordul unei nave rusesti de razboi, sau a altor asemenea arme antiaeriene este o pura provocare", a declarat Cavusoglu, citat de cotidianul Hurriyet.

Potrivit unui tratat din timpul Primului Razboi Mondial, Turcia este obligata sa permita tuturor navelor sa traverseze stramtoarea, care strabate Istanbulul. Stramtoarea Bosfor este singura cale de acces a Flotei ruse la Marea Neagra catre Mediterana si oceanele lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.