Fostul presedinte american Jimmy Carter, in varsta de 91 de ani, a anuntat ca ultimul RMN efectuat nu a mai aratat niciun semn de cancer, dupa ce in august a informat ca a inceput tratamentul impotriva a patru tumori, relateaza Associated Press in pagina online.

"Cel mai recent RMN nu a mai aratat niciun semn al tumorilor canceroase originale si nici altele noi", a declarat Carter duminica, intr-un comunicat.

Declaratia a fost facuta in urma unor informatii potrivit carora fostul presedinte a anuntat vestile bune in timpul unui curs la scoala duminicala de la Biserica Baptista Maranatha, din orasul sau Plains, in statul Georgia.

"Am mers la doctori saptamana aceasta pentru a doua oara", a afirmat Carter intr-o inregistrare video postata pe Twitter de NBC News. "Prima data cand am fost pentru un RMN la creier, cele patru tumori erau inca acolo, dar raspundeau la tratament. Si cand am fost saptamana aceasta, nu au mai gasit nici urma de cancer. Asa ca am vesti bune", a spus el.

"Multi oameni s-au rugat pentru mine si apreciez acest lucru", a continuat Carter zambind, in aplauzele membrilor congregatiei.

Comunicatul lui Carter precizeaza ca va continua sa primeasca doze regulate de Keytruda, un medicament pentru boli autoimune aprobat recent, pentru a ajuta organismul sau sa caute eventuale celule canceroase care mai apar.

Jimmy Carter, in varsta de 91 de ani, a anuntat in august ca a fost diagnosticat cu melanom, care s-a extins la creier. Medicii i-au extirpat o parte din ficat si au descoperit patru tumori mici pe creier. El a facut o runda de radioterapie pentru acele tumori si a luat doze de Keytruda la fiecare trei saptamani, scrie MEDIAFAX.

Nepotul fostului presedinte, Jason Carter, a declarat anterior pentru AP ca bunicul sau i-a spus vineri "ca doctorii nu au mai gasit nici urma de cancer la ultimul RMN".

Carter a ramas activ in timpul tratamentului, participand ca voluntar la un proiect de constructii al organizatiei Habitat for Humanity, pe care a fondat-o dupa ce a plecat de la Casa Alba.

Citeste si:
Fostul președinte al României Traian Băsescu împlinește vârsta de...
Fostul președinte al României...

"Am reactionat bine la tratamente", declara Carter pentru AP in noiembrie. "Nu m-am simtit rau dupa incheierea tratamentelor (...). Dar deocamdata nu stim rezultatul final, cat de bine combat sau controleaza tratamentele cancerul".

Jimmy Carter a fost presedinte al Statelor Unite in perioada 1977 - 1981, iar ulterior s-a implicat in cauze umanitare si in misiuni de monitorizare a alegerilor. Jimmy Carter a obtinut Premiul Nobel pentru Pace in anul 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.