Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a avut loc luni in Tadjikistan, un seism care a fost resimtit pana in capitala indiana New Delhi, dar si in Pakistan, potrivit Institutului american de geofizica USGS, relateaza Reuters in pagina electronica.

Un purtator de cuvant al Comisiei tadjice pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca nu detinea informatii despre eventuale victime sau pagube imediat dupa cutremur, scrie MEDIAFAX.

Seismul nu a afectat baze miliatre ruse in Tadjikistan, anunta RIA Novosti, care citeaza Ministerul rus al Apararii.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 111 kilometri sud-vest de Karakul, o regiune muntoasa slab populata, a precizat USGS. Un locuitor din capitala tadjica Dusambe a declarat telefonic pentru Reuters ca seismul a fost resimtit in capitala, dar a apreciat ca a fost "moderat".

Un reporter de la agentia americana The Associated Press din Kirgizstanul vecin, o tara situata la sud de Tadjikistan, afirma ca a resimtit doua cutremure, in capitala kirgiza Biskek. Autoritatile kirgize au anuntat ca sesmul a fost resimtit puternic si la Almaty, cel mai mare oras din aceasta tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.