O fregata militara germana, care transporta 230 de soldati, s-a alaturat duminica armatei franceze in sud-estul Marii Mediterane, marcand inceputul misiunii Germaniei in lupta impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, relateaza agentia DPA in pagina online.

Fregata a ajuns la miezul noptii in zona, pentru a insoti portavionul francez Charles de Gaulle, care este transportat prin Canalul Suez catre Marea Arabiei, a declarat un purtator de cuvant al armatei. De acolo, Franta intentioneaza sa lanseze bombardamente asupra gruparii Stat Islamic, care a revendicat atacurile teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Fregata germana Augsburg, a carei baza se afla pe coasta de nord a Germaniei, a fost implicata anterior in operatiunea Sophia, de lupta impotriva traficului de persoane pe Marea Mediterana.

Parlamentul german a aprobat vineri trimiterea unui sprijin militar coalitiei conduse de Statele Unite care lupta impotriva militantilor din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria. Parlamentarii au aprobat un plan controversat in vederea unui rol noncombatant, cu 445 de voturi la 146.

Pe langa fregata, sase avioane de vanatoare de tip Tornado - pentru misiuni de recunoastere - si 1.200 de militari urmeaza sa fie trimise in regiune, scrie MEDIAFAX.

Aceasta va fi cea mai mare operatiune militara germana in strainatate. Mandatul vizeaza o perioada de un an, cu un buget de 134 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.