The New York Times a publicat, sambata, pentru prima data in ultimii aproape 100 de ani, un editorial, in care se pledeaza pentru interzicerea in SUA a dreptului civililor de a detine o arma de foc.

Pentru prima data din 1920, The New York Times a avut pe prima pagina un editorial, intitulat "End the Gun Epidemic" (Puneti capat epidemiei armelor de foc).

"Faptul ca civilii pot cumpara in mod legal arme concepute pentru a ucide oameni cu viteza si eficienta brutale provoaca indignare morala si rusine nationala", se arata in acest editorial.

In articol se mentioneaza tari, precum Franta si Marea Britanie, care au un control mai strict al regimului armelor de foc. "SUA nu are asa ceva. Mai rau, politicienii instiga viitorii ucigasi prin crearea unor piete de desfacere a armelor, iar cei care voteaza le permit politicienilor sa-si pastreze slujbele", se arata in acest articol.

Intr-o declaratie pentru The Hollywood Reporter, publisherul NY Times, Arthur Sulzberger Jr., a spus: "Sunt multe decenii de cand The Times a publicat un editorial pe prima pagina. Facem acest lucru astazi pentru a livra un mesaj puternic si vizibil de frustrare si anxietate privind incapacitatea tarii de a pune capat nenorocirii reprezentate de armele de foc. Chiar si in aceasta epoca digitala, prima pagina ramane o incredibila modalitate puternica de a prezenta chestiuni care necesita atentie. Si ce chestiune este mai importanta decat incapacitatea natiunii de a-si proteja cetatenii?".

Editorialul a fost publicat in contextul atacului armat comis miercuri in oraselul californian San Bernardino, soldat cu 14 morti si 21 de raniti, acesta fiind cel mai grav inregistrat in Statele Unite in ultimii trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.