Recep Tayyip Erdogan a declarat joi ca Ankara detine probe potrivit carora Moscova este implicata in operatiuni ilegale de comert cu petrol ale Statului Islamic (SI), in Siria, respingand acuzatii potrivit carora Turcia ar importa petrol de la jihadisti.

"Avem probe. Vom incepe sa le prezentam lumii", a declarat Erdogan intr-un discurs sustinut in fata unr sindicalisti, la Ankara. Seful statului turc a citat in acest sens numele omului de afaceri sirian George Haswani, "titular al unui pasaport rus". Ministerul rus al Apararii a afirmat miercuri ca Moscova detine probe potrivit carora presedintele turc Recep Tayyp Erdogan si familia sa beneficiaza de pe urma unei contrabande cu petrol provenind din teritorii aflate sub controlul SI atat in Siria, cat si in Irak.

In discursul anual privind starea natiunii, in Parlamentul rus, presedintele Vladimir Putin a declarat joi ca Rusia nu va uita niciodata ca turcii ii ajuta pe teroristi. "Intotdeauna am considerat tradarea un lucru foarte rusinos", a spus el, adaugand ca nu confunda actuala conducere a Turciei cu poporul turc.

"Nu vom uita injunghierea in spate din partea Turciei si relatia lor apropiata cu teroristii", a spus Putin, referindu-se la doborarea unui avion militar rusesc de catre fortele aeriene turce la frontiera cu Siria si la acuzatiile de contrabanda cu petrol referitoare la conducerea turca.

"Turcia nu va scapa cu un embargo asupra rosiilor dupa doborarea bombardierului rus. Vom continua sa le amintim ce au facut", a amenintat Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.